WordPress website bouwen

Een CMS dat je leven vergemakkelijkt

WordPress is als Content Management Systeem (CMS) erg populair en dat is niet voor niks. Het is een van de grotere CMS’en en zeer gebruiksvriendelijk. Daarnaast is het gratis. Op dit moment is ca. 60% van alle websites gebouwd in WordPress. Hierdoor kan en moet WordPress zichzelf constant ontwikkelen en is er altijd een up-to-date systeem.

Bijna iedere programmeur, designer of softwareontwikkelaar kiest ervoor om met WordPress te werken waardoor er weer nieuwere en betere plugins, thema’s en applicaties bij komen. Daarnaast is WordPress populair bij de meeste hostingpartijen en geven zij goede support op websites die gebouwd zijn in WordPress. Doordat WordPress door zoveel partijen ondersteunt wordt, is het daadwerkelijk een open systeem en zijn partijen die werken aan de site gemakkelijk inwisselbaar (ruil ons niet om, please ;-)). We kennen allemaal de weg in het systeem en je hebt geen problemen met een “lock-inn”, oftewel, een gesloten systeem waar moeilijk uit te stappen is.

Hoe krijg je een goede WordPress website?

We zetten dit systeem in voor bijna alle sites die we bouwen. Wat je ervoor nodig hebt is het volgende:

  • Hosting bij een goede hosting partij. Hier claim je je domein en je website hosting.
  • Een design en doordachte websitestructuur.
  • Een degelijk en snel thema (bijvoorbeeld Divi of Elementor)
  • Technisch goede en veilige plugins
  • Content… goede inhoud die de bezoeker triggert en boeit!

WordPress voor kleine en middelgrote websites

Mocht je denken dat WordPress alleen voor grote websites geschikt is, dan heb je het mis. Ook voor kleine en middelgrote sites werkt het goed. Een paar pagina’s met een basis thema en enkele plugins, of zelfs een onepager is goed mogelijk. Het is vooral belangrijk dat er een gedegen basis ligt. Daarom zullen we eerst aan je vragen wat het doel en de doelgroep van je website is. Daaruit ontstaat een websitestructuur, waarmee onze designers een passend ontwerp kunnen maken. Dit allemaal bij elkaar vormt het startsein voor de bouw van de website.

En dan is je WordPress website live

Wanneer een site eenmaal live staat is het van belang om dit van de daken te schreeuwen. Immers, de site is gemaakt om bezoekers te ontvangen. De reden hiervoor kan divers zijn, e-commerce, blog of als corporate site, maar zonder bezoekers blijft het een verborgen juweel. Er zijn gelukkig diverse tools om mensen te attenderen. Dit noem je website optimalisatie . Vaak wordt gekozen om SEO en/of SEA in te zetten. Maar we kunnen ook een complete contentstrategie ontwikkelen waarmee we een constante mediadruk opbouwen. In alle gevallen geldt: content is king!

Het is dus goed om je te beseffen dat er naast de ontwikkeling van de site gedacht moet worden aan de activatie van de site. En dat is een ongoing process. Maar daar helpen we graag bij. Samen trekken we die mensen naar jullie site!

Nog even over die hosting

Wij zijn partner van Combell hosting. Dit geeft ons toegang tot een zeer stabiele, veilige hostingomgeving. Combell is ISO 27001 gecertificeerd en heeft een uitstekende service en betrouwbaarheid. Mocht je zelf de hosting willen regelen, dan raden we je Combell van harte aan.

Heb je nou ook je zinnen gezet op de ontwikkeling van een nieuwe WordPress website? Laten we dan eens een afspraak maken om je wensen te inventariseren – bel 06 5577 5940 (of stuur een app. We reageren altijd snel).

Sock branding logo design

SockMyBallz

Concept / Branding

It's a Rep-website

it’s a rep

Concept / Branding / Webdesign

Emeritor website

Emeritor

Concept / Webdesign